Testament

Een testament opstellen is geen dagelijks gespreksonderwerp; vaak komt dit ter sprake als u van dichtbij een overlijden meemaakt. Soms valt dan op dat zaken niet zo goed geregeld zijn of in ieder geval niet geregeld zijn zoals u zou wensen. Het zet u aan het denken over wat u dan precies wenst te regelen. Stiekem komt bij het opstellen van een testament meer kijken dan u in eerste instantie zou verwachten.

Een greep uit de vragen die mogelijk voor u van toepassing zouden kunnen zijn:
Wie zorgt er voor mijn kinderen als ik er niet meer bent? Wie zijn mijn wettelijke erfgenamen, nu ik wel een partner heb maar niet getrouwd of geregistreerd partner ben (en kan ik me vinden in deze wettelijke keuze)? Kan mijn ex-partner nog erven via mijn kinderen als ik zelf kom te overlijden? Vind ik mijn kinderen vanaf hun 18e oud genoeg om hun erfenis zelf te beheren? Wie moet mijn uitvaart regelen als er geen familie is die ik dat toevertrouw? Hoe zit het fiscaal nadat er iemand is overleden? Waarom is het nodig een codicil te maken? Heb ik misschien een tweetrapstestament nodig? Ben ik als alleenstaande of als weduwe/weduwnaar zonder kinderen tevreden met mijn wettelijke erfgenamen? Wil ik alleen mijn eigen kinderen tot erfgenaam benoemen of ook mijn stiefkinderen? Ik heb al een testament, maar voldoet dat nog wel?

Wij kunnen u helpen met bovenstaande vragen en u verder adviseren over deze onderwerpen. Doordat wij mensen met zeer diverse gezinssamenstellingen (dus ook bij samengestelde gezinnen) bij ons op kantoor ontvangen, hebben wij veel ervaring op kunnen doen met het ontwikkelen van op maat gemaakte testamenten. Bij iedere gezinssamenstelling spelen uiteraard andere vragen, ideeën, problemen en emoties een rol. Dit leidt dan ook vaak tot het opstellen van een persoonlijk en uniek testament, waarbij we uw wensen binnen het wettelijk kader zo goed mogelijk tot uitdrukking proberen te brengen.

Een ander specialisme dat ons zeer aan het hart gaat, is het begeleiden en adviseren van ouders met een kind met een verstandelijke beperking.

Na uw overlijden wilt u graag uw kinderen zo goed en verzorgd mogelijk achter laten. Er zijn verschillende mogelijkheden om dat ook voor uw gehandicapte kind te kunnen doen, waarbij ook oog moet zijn voor de financiële consequenties als dit kind (veel) vermogen heeft en niet de mogelijkheid heeft dit op te maken. Het is vaak geen gemakkelijke opgave om deze wellicht tegenstrijdige gevoelens in een solide en tevens fiscaal gunstig testament te plaatsen. Indien u wenst, kunnen wij u daarbij helpen.

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreid fiscaal advies? Kijkt u dan ook eens bij estate planning. Uw volledige financiële situatie wordt dan samen met u onder de loep genomen. Dit kan tot verrassende inzichten leiden, welke een passende maatwerk oplossing verdienen.  

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, dan staan wij u graag telefonisch of per e-mail te woord. In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek van ongeveer een half uur kunnen we samen bekijken wat uw wensen zijn en hoe we die in uw persoonlijke testament zouden kunnen verwerken. Uiteraard kunt u ook eerst een brochure aanvragen, als u zich liever verder wilt inlezen in dit onderwerp. Als u onderstaande gegevens invult, dan zorgen wij dat u de informatie zo snel mogelijk ontvangt.

Wilt u eerst een offerte opvragen, klik dan hier.