Verklaring van erfrecht en nalatenschappen

Als u te maken krijgt met het overlijden van een familielid of vriend, zal er veel op u af komen. Naast de heftige emoties die u vaak zult ervaren, krijgt u ook financieel veel te verwerken. De notaris kan u helpen met het maken van een verklaring van erfrecht, die u meestal voor de bank nodig zult hebben. Ook hebben wij veel kennis over erfbelasting, dus voor een aangifte erfbelasting bent u bij ons aan het goede adres. Daarnaast adviseren wij vaak om erfdelen die nog niet aan de kinderen worden uitgekeerd, vast te stellen. Daarmee kunt u later een hoop onduidelijkheid voorkomen en ook belasting besparen.
Inmiddels hebben wij ook veel ervaring met het opstellen van een Europese verklaring van erfrecht. Dit is nodig als u bijvoorbeeld een huis in het buitenland heeft of andere bezittingen.

Wilt u meer informatie over de rol van de notaris na een overlijden, dan kunt u altijd contact opnemen voor het maken van een afspraak voor een adviesgesprek. Wij zetten uw persoonlijke situatie voor u op een rij en geven een advies dat bij uw situatie past. Zo’n gesprek (ongeveer een half uur) is gratis en vrijblijvend. Natuurlijk kunt u ook een brochure aanvragen als u eerst wat meer wilt lezen. Vult u dan onderstaande gegevens in, dan sturen wij u informatie toe.

Ons kantoor wordt ook regelmatig gevraagd om te adviseren of te bemiddelen bij de afwikkeling van ingewikkelde nalatenschappen. Nalatenschapsmediation behoort ook tot de mogelijkheden. Vraagt u eens naar de mogelijkheden of vraag een informatief gesprek aan. Ons kantoor is gunstig en centraal gelegen in Nederland, zodat we ook regelmatig gevraagd worden te helpen wanneer de erfgenamen verspreid door het land wonen en zij een centrale plaats zoeken om gesprekken over de afwikkeling te kunnen voeren.

Wilt u eerst een offerte opvragen, klik dan hier.