EXPOSITIE Affect Fotografie bij Hoffspoor notarissen in Rosmalen

Maandag 28 augustus 2023

Echte ontmoetingen met mensen wereldwijd hebben mij al van kinds af aan getrokken. Onbevangen onbekende landen en werelddelen bereizen en contact maken met hun bewoners. Die contacten met mensen in andere werelddelen hebben mij geleerd dat de basisemoties van alle mensen gelijk zijn.

Onbekend maakt onbemind? Nee, onbekend maakt mij nieuwsgierignaar dat andere, het onbekende. Het leggen van contact met mensen wiens taal ik vaak niet spreek heeft geleid tot prachtige fotos waarin wederzijds respect tot uiting komt en waar barrières juist door dat contact wegvallen.

Niet alleen tijdens reizen fotografeer ik. Mede door mijn opleiding aan de fotovakschool in Eindhoven ben ik me gaan verdiepen in verschillende vormen van fotografie. Van stillevens, architectuur, fine-art fotografie tot portretten en bedrijfsreportages in opdracht.

Mijn website affectfotografie.com geeft een indruk van wat ik zoal aan werk maak.

Hoffspoor notarissen heeft mij in de gelegenheid gesteld om gedurende een aantal maanden een indruk van mijn werk achter te laten. Voor het kantoor heb ik er voor gekozen om uit te gaan van ‘menselijk contact’ in de vorm van reisfotografie en fine-art werk.

Neemt u er eens een kijkje. Ik hoop dat het u aanspreekt.

 

Johan Michielsen, fotograaf