Hypotheken

Meestal zult u als u een huis koopt of wilt gaan verbouwen, een lening bij de bank aanvragen. De bank wil dan de zekerheid hebben dat de lening ook weer wordt terugbetaald. Die zekerheid krijgt de bank door het hypotheekrecht en hiervoor is een hypotheekakte nodig. Onder voorwaarden kunt u Nationale Hypotheek Garantie afsluiten; voor de voorwaarden zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopwoning/vraag-en-antwoord/wat-is-de-nationale-hypotheek-garantie-nhg?utm_campaign=sea-t-bouwen_wonen_en_leefomgeving-a-koopwoning_nationale_hypotheek_garantie_nhg&utm_term=voorwaarden%20nhg&gclid=Cj0KCQjwlK7cBRCnARIsAJiE3MibKRzgSdEMBDuU8YxjfTydtHrpI5wsXERpEKebSFJUisk4Gs9ZeOIaAvmrEALw_wcB

Een nieuwe hypotheekakte kan ook nodig zijn bij het zogenaamde oversluiten van uw huidige hypotheek. Dit gebeurt vaak bij het einde van een rentevastperiode of als de omstandigheden gewijzigd zijn.

Een hypotheekrecht is een heel sterk recht. Kunt u niet meer aan uw verplichtingen voldoen, en is er geen andere oplossing, dan kan de bank met het hypotheekrecht uiteindelijk uw huis op een openbare veiling verkopen. De bank heeft dan als eerste recht op de opbrengst van het huis. Doordat u de bank zoveel zekerheid geeft, kan de bank u een lagere rente aanbieden dan bij een gewone lening.

Om een hypotheek geldig te kunnen vestigen, is dus een notariële akte nodig. Deze akte wordt ingeschreven bij het kadaster. Ons kantoor zorgt ervoor dat dit allemaal zorgvuldig gebeurt en zorgt eventueel ook voor verwijdering uit de registers van het kadaster (royement) van oude hypotheekakten.

Wilt u meer informatie over hypotheken, dan kunt u altijd contact opnemen voor het maken van een afspraak voor een adviesgesprek. Wij zetten uw persoonlijke situatie voor u op een rij en geven een advies dat bij uw situatie past. Zo’n gesprek (ongeveer een half uur) is gratis en vrijblijvend. Natuurlijk kunt u ook een brochure aanvragen als u eerst wat meer wilt lezen. Vult u dan onderstaande gegevens in, dan sturen wij u informatie toe.

Wilt u eerst een offerte opvragen, klik dan hier.