Schenking

Tijdens leven een schenking kunnen doen aan uw kinderen of een goed doel, voelt vaak beter dan een erfenis achterlaten. Het gezegde 'beter geven met een warme hand dan met een koude' blijft van toepassing.

Een schenking doen kan op allerlei manieren. Als u wel vermogen heeft in box 3, maar dit nog niet daadwerkelijk wilt geven, is er de mogelijkheid om te schenken op papier. Deze schenking vindt plaats in een notariële akte; door daarin gebruik te maken van de wettelijke vrijstelling kan belasting bespaard worden.
Daarnaast kunt u denken aan periodieke schenkingen aan uw kinderen of een goed doel. Bij periodieke schenkingen aan goede doelen is het goed om te weten, dat u minimaal vijf jaar achter elkaar moet schenken om in aanmerking te komen voor de aftrek periodieke giften binnen de Inkomstenbelasting.

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, dan staan wij u graag telefonisch of per e-mail te woord. In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek van ongeveer een half uur kunnen we samen bekijken wat uw wensen zijn en hoe we die in een schenkingsakte zouden kunnen verwerken.

Wilt u eerst een offerte opvragen, klik dan hier.