Estate planning

In een testament kunt u behalve de benoeming van uw erfgenamen en bijvoorbeeld één of meerdere executeurs, ook een regeling opnemen om uw vermogen fiscaal zo vriendelijk mogelijk bij uw erfgenamen terecht te laten komen.  
Bij estate planning (ook wel nalatenschapsplanning genoemd) wordt gekeken naar iemand volledige financiële situatie. Nadat deze in kaart is gebracht, kan bekeken worden hoe dit vermogen fiscaal en juridisch zo goed mogelijk begeleid zou moeten worden.

Als u al een testament en eventueel huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden heeft opgesteld, wordt bekeken of deze elkaar niet in de weg staan en nog aansluiten op uw wensen. De wet- en regelgevers in Nederland zitten niet stil, waardoor veranderde wetgeving of jurisprudentie een aanleiding kunnen vormen om zaken vast te leggen in een (nieuw) testament of in huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden. Ook een wijziging in uw eigen omstandigheden kan zorgen dat uw akten aangepast zouden moeten worden.

Een schenkingsplan behoort ook tot de mogelijkheden om tijdens leven vermogen over te hevelen. En ook voor u als ondernemer zijn er faciliteiten om vermogen en/of (onderdelen van) uw onderneming te schenken of over te dragen aan uw erfgenamen.

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, dan staan wij u graag telefonisch of per e-mail te woord.
In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek van ongeveer een half uur kunnen zij samen met u uw persoonlijke situatie op een rij zetten om u daarna te adviseren en begeleiden in welke stappen er mogelijk zijn.

Wilt u eerst een offerte opvragen, klik dan hier.