Dag van het erfrecht

Dinsdag 08 juni 2021

Op 18 juni 2021 wordt voor de eerste keer de Dag van het Erfrecht georganiseerd. Vier specialistenverenigingen in het notariaat en de advocatuur doen hier aan mee. Ook ons kantoor neemt deel.

De Dag van het Erfrecht wordt georganiseerd om het belang van een deskundige begeleiding bij de afwikkeling van erfenissen onder de aandacht te brengen.

Het onterfde kind staat centraal
Tijdens de Dag van het Erfrecht is er dit jaar speciale aandacht voor de positie van het onterfde kind: wat zijn de gevolgen van deze onterving? Hoe moeten en kunnen de erfgenamen hiermee omgaan? En welke mogelijkheden heeft het onterfde kind?

Maar u kunt op de Dag van het Erfrecht ook met andere vragen bij ons kantoor terecht, bijvoorbeeld met vragen over uw testament of de rol van de executeur. Ook kunnen we u helpen als u twijfels heeft over het benoemen van erfgenamen, bijvoorbeeld als u geen contact heeft met een kind of als een kind kwetsbaar is door bijvoorbeeld een verslaving. In dit soort gesprekken helpen we om eventuele gevoeligheden bespreekbaar te maken en zorgen we ervoor dat uw wensen op een juridisch juiste manier op papier komen. 

Gratis advies
Spelen er gevoeligheden rond uw erfenis of testament die u graag bespreekbaar wilt maken, maar u weet niet hoe u dat moet aanpakken? Bent u onterfd door één van uw (al overleden) ouders of weet u niet hoe u kunt achterhalen of uw overleden ouder een testament had? Tijdens de Dag van het Erfrecht kunt u gratis met onze (kandidaat-)notarissen in gesprek om u te laten adviseren over de aanpak van gevoelige kwesties, zodat problemen rond een erfenis wordt voorkomen. Door het voeren van een goed gesprek en de uitkomsten daarvan vervolgens goed vast te laten leggen zorgt u ervoor dat de erfenis op een zo goed mogelijke wijze kan worden afgewikkeld.

Wilt u ook een afspraak maken? U kunt ons daarvoor bellen. In verband met de coronamaatregelen doen we dat in principe telefonisch of via beeldbellen. Mocht dat veel problemen geven, dan kunnen we ook een afspraak op kantoor maken.

 

Zie ook: https://www.vmn-notaris.nl/dag-van-het-erfrecht

en https://epn-notaris.nl/testamentcheckdag-op-18-juni-2021/