mr. Y.E. (Yvonne) Vleeshouwers

Yvonne Vleeshouwers is notaris in Rosmalen sinds 2012. Haar hart ligt bij het personen- en familierecht en erfrecht. Ook is zij mediator en estate-planner.

Yvonne Vleeshouwers (1971) is geboren in Sittard en in 1989 behaalde zij daar aan het Serviam Lyceum haar gymnasiumdiploma. Aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit) studeerde zij eerst Nederlands Recht en later Notarieel Recht. In november 1995 studeerde zij af in beide studierichtingen.

Begin 1996 begon ze als kandidaat-notaris bij Huijbregts Notarissen in Vlijmen en later in Den Bosch. Alle notariële rechtsgebieden leerde ze tijdens haar loopbaan kennen. In 2006 heeft zij de opleidingen tot mediator en scheidingsbemiddelaar afgerond. In dit kader is ze lid van specialistenvereniging VMN. Vanaf 2007 werkt en woont ze in Rosmalen. Yvonne deed later haar specialisatieopleiding estateplanning aan de Grotius Academie. Zij is daarom ook lid van de specialistenvereniging EPN. Ze geeft regelmatig lezingen over haar vak voor diverse doelgroepen.
Op 1 maart 2012 is ze benoemd tot notaris en zij nam daarbij het protocol van haar voorganger Piet Hein Peters over met alle door hem gepasseerde akten. Zij was bij haar benoeming de eerste en enige vrouwelijke notaris in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Sinds 2018 werkt Yvonne een dag per week als docent Recht aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Naast haar werk is Yvonne druk met haar gezin; zij en haar echtgenoot hebben drie opgroeiende kinderen. Zij zingt in haar vrije tijd, o.a. bij kamerkoor Capella Brabant. Zij is vertrouwenspersoon bij het Liliane Fonds. Dit fonds verleent kleinschalige en persoonsgerichte hulp aan kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ook is ze lid van het comité van aanbeveling van het Rosmalens Mannenkoor. 
Tijdens haar studie en werk heeft zij verschillende nevenfuncties uitgeoefend. Zo was zij bijvoorbeeld docent aan de opleiding voor notarisklerken en secretaris van de ring ’s-Hertogenbosch van de KNB. Acht jaar lang was zij lid van de Raad van Toezicht van het Liliane Fonds, enkele jaren fungeerde ze voorzitter van de ondernemersvereniging van Rosmalen en ook was ze gedurende lange tijd actief in de cliëntenraad van Cello Kind & Gezin.