mr. Y.E. (Yvonne) Vleeshouwers

Notaris
mr. Y.E. (Yvonne) Vleeshouwers

Yvonne Vleeshouwers (1971) groeide op in het Zuid-Limburgse Sittard en in 1989 behaalde zij haar gymnasiumdiploma aan het Serviam Lyceum te Sittard. Aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit) studeerde zij Notarieel en Nederlands Recht. Eind 1995 studeerde zij af in beide studierichtingen.

Begin 1996 begon ze als kandidaat-notaris bij Huijbregts Notarissen. Op het kantoor in Vlijmen leerde zij de algemene praktijk, waarna zij zich in Den Bosch verder specialiseerde op de afdelingen ondernemingsrecht en familie- en erfrecht. In 2006 heeft zij de opleidingen tot mediator en scheidingsbemiddelaar afgerond. Ze is in dat kader lid van de specialistenvereniging VMN. Sinds 2007 werkt en woont ze in Rosmalen. Enkele jaren geleden rondde Yvonne haar specialisatieopleiding estateplanning aan de Grotius Academie af. Zij is daarom ook lid van de vereniging EPN. Ze geeft regelmatig en met plezier lezingen over haar vak voor diverse doelgroepen.
Op 1 maart 2012 volgde ze Piet Hein Peters op als notaris en zij nam daarbij zijn protocol met alle door hem gepasseerde akten over. Zij was bij haar benoeming de eerste en enige vrouwelijke notaris in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Sinds 2018 werkt Yvonne een dag per week als docent Recht aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Naast haar werk is Yvonne druk met haar gezin; zij en haar echtgenoot hebben drie opgroeiende kinderen. Zij zingt in haar vrije tijd, o.a. bij kamerkoor Capella Brabant. Zij is vertrouwenspersoon bij het Liliane Fonds. Dit fonds verleent rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp aan kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Ook is ze lid van het comité van aanbeveling van het Rosmalens Mannenkoor.  Verder is ze bestuurslid van de stichting Marten & Dimitri en van de stichting Cerebral Palsy Africa.
Tijdens haar studie en werk heeft zij verschillende nevenfuncties uitgeoefend. Zo was zij bijvoorbeeld docent aan de opleiding voor notarisklerken en secretaris van de ring ’s-Hertogenbosch van de KNB. Gedurende acht jaar was zij lid van de Raad van Toezicht van het Liliane Fonds, enkele jaren fungeerde ze als voorzitter van de ondernemersvereniging van Rosmalen en ook was ze langdurig actief in de cliëntenraad van Cello Kind & Gezin.